Stress- en burn out coaching

 

Stress- of een burnout behandeling in Groningen nodig? Herken de burnout symptomen en werk samen aan je burnout herstel.

Wie kent het niet? Te lang te hard gewerkt of privézaken die te veel energie en tijd kosten? Te lang teveel ballen in de lucht moeten houden? Niet meer goed kunnen ontspannen. Je onrustig, moe of voortdurend opgejaagd voelen? Dan liggen overspannenheid of zelfs een burnout op de loer. Dan is het tijd om met coaching fysiek te herstellen en te leren om beter zelfmanagement toe te passen. Te zorgen voor een effectieve balans tussen inspanning en ontspanning om met meer energie en levensvreugde in het leven te kunnen staan.

 

Werkwijze

burn out symptomen, burn out klachten, burn out behandeling groningenMijn aanpak is gebaseerd op de Chronische Stress Reversal – methode (CSR), een goed gefundeerde en wetenschappelijk onderbouwde methodiek. Chronische stress, zonder voldoende herstel, leidt tot lichamelijke ontregeling. Dit kan gepaard gaan met allerlei fysieke, emotionele, cognitieve en gedragsmatige klachten. De CSR-methode pakt je klachten op al deze niveaus aan en bestaat uit een Energie CheckUp en een 3-fasen aanpak. Een traject bestaat uit een serie van 8 tot 12 gesprekken van een uur, afhankelijk van de ernst van je klachten.

 

Energie CheckUp

Samen inventariseren we de klachten en het functioneren aan de hand van twee gesprekken, ondersteund door de scores op de Vragenlijst Stressklachten. Eventueel kan er ook een psychofysiologische meting worden uitgevoerd, zodat je lichamelijke reacties (zoals hartslag, ademhaling en spierspanning) op stress inzichtelijk worden. De Energie CheckUp genereert daardoor duidelijke aanwijzingen voor de mate van chronische stress en/of de ernst van een eventuele burnout.

Fase 1: werken aan herstel

Als je uitgeput bent is het noodzakelijk om te werken aan je (vermogen tot) herstel. Je krijgt inzichten, adviezen en opdrachten die dit herstel bevorderen. We zoeken samen naar wat voor jou werkt en wat jij specifiek nodig hebt.

Fase 2: verbeteren van het zelfmanagement

Als je vermoeidheid tijdens de burnout duidelijk is afgenomen wordt het tijd voor meer persoonlijke onderwerpen. Hoe komt het dat jij dit meemaakt, maar nog belangrijker: hoe voorkom je dat je dit nog eens meemaakt. Daarbij besteden we aandacht aan het verbeteren van je vermogen tot zelfmanagement: leren ‘nee’ zeggen, de juiste prioriteiten stellen of misschien de lat wat lager leggen.

3e fase: duurzame re-integratie

Wanneer je je ziek hebt gemeld is het belangrijk om zorgvuldig te re-integreren. Dit vraagt een goede voorbereiding in samenspraak met de bedrijfsarts. Samen gaan we werken aan een volledig herstel na je burnout.