Loopbaancoaching

Als loopbaancoach begeleid ik mensen die veranderingen binnen hun loopbaan willen. Om welke reden dan ook.
Een wending in je loopbaan ontstaat soms door toeval. Een vacature komt op je pad, je krijgt een promotie aangeboden of misschien is er een reorganisatie gaande. Toeval kan helpen, maar ook in die gevallen is het beter om zélf de beslissing te nemen. Blijf ik doen wat ik doe? Ga ik hetzelfde doen maar dan op een andere manier? Of ga ik heel wat anders doen? Soms ook word je gedwongen keuzes te maken in verband met ontslag. In welke situatie je ook zit: zorg dat je zelf de regie hebt, goede keuzes maakt en in actie komt.

 

Werkwijze

Een loopbaantraject bestaat gemiddeld genomen uit een serie van 5 tot 10 coachingsgesprekken van anderhalf uur.
In het intakegesprek bespreken we je situatie en de doelen van de loopbaanbegeleiding. Eventueel vindt er een driegesprek plaats met je leidinggevende, zodat ook die verwachtingen worden meegenomen. Tevens maken we duidelijke afspraken over rapportage. Belangrijk is dat er vanuit veiligheid en vertrouwen wordt gewerkt.

 

Zelfanalyse

In de zelfanalyse komen de volgende vragen aan bod: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Dit onderdeel binnen het loopbaantraject begeleid ik jou als loopbaancoach met deze vragen.
Met behulp van opdrachten over zingeving en vitaliteit gaan we aan de slag: een zelfgeschreven levensverhaal, belangrijke waarden en normen, je drijfveren en overtuigingen, kwaliteiten en valkuilen, je energiehuishouding, je werkzaamheden en taken. Afhankelijk van jouw specifieke thema’s worden maatwerkopdrachten gebruikt.

 

Arbeidsmarktoriëntatie

Je onderzoekt in welke arbeidsmarktsectoren voor jou de beste mogelijkheden liggen en wat de ontwikkelingen zijn binnen die sectoren. Zo krijg je zicht op organisaties en functies. Ook het voeren van netwerkgesprekken komt aan de orde. Om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, leer je jezelf te presenteren en belangrijke relaties op te bouwen en te onderhouden.

 

Jobmarketing

Bij jobmarketing word je stap voor stap begeleid door een carrière coach bij het veroveren van nieuw werk. Het gaat om jóuw arbeidsmarkt, waar je zélf in moet stappen in plaats van af te wachten om te zien of er toevallig een vacature in de krant staat. Het gaat ook om ‘de kunst van het netwerken’, als centrale vaardigheid en succesfactor in het vinden van werk, nu en in de toekomst. Doelstelling is om structureel werk te vinden. Je leert om marktgericht sollicitatiebrieven te schrijven met een bijbehorend curriculum vitae en er wordt een Linkedin-profiel opgesteld. Je oefent in het voeren van sollicitatiegesprekken en leert jezelf goed te presenteren.

Mocht je inderdaad een andere baan of functie ambiëren, dan is het goed te weten dat ik nauw samenwerk met Yvonne Kerkhof + Partners. Zij hebben dankzij hun brede netwerk vele ingangen tot de arbeidsmarkt en zijn specialist in jobmarketing.