Frieda de Vries

 

Al jaren ben ik geboeid door de vraag waarom mensen doen wat ze doen, denken wat ze denken en voelen wat ze voelen. En ik ben altijd op zoek naar manieren om los te komen van negatieve ervaringen, gedachten en gevoelens én te handelen vanuit kracht en je eigen wijsheid. Dit heeft een inspirerende zoektocht opgeleverd naar mezelf en naar allerlei verschillende stromingen in de spirituele en psychologische wereld. Met al deze inzichten heb ik een eigen stijl ontwikkeld die zich kenmerkt door:

  • Kracht én kwetsbaarheid
  • Acceptatie én ontdekking
  • Diepgang én concreetheid

 

Na mijn studie psychologie heb ik werkervaring opgedaan bij drie verschillende trainingsbureaus waar ik sociale en managementvaardigheden gaf. Ik hield van het werken met groepen én miste toch ook het diepere contact met klanten. Daarom heb ik me meer en meer gericht op de persoonlijke begeleiding van mensen. Zo werkte ik bijna vier jaar als loopbaanadviseur bij het Ministerie van Justitie. Daar heb ik de basis gelegd voor mijn werk als loopbaancoach. Omdat ik graag eigen baas wilde zijn en mijn eigen kwaliteit wilde leveren werd het tijd voor mezelf te beginnen. Sinds 2000 heb ik dan ook mijn eigen coachingsbureau en houd me vooral bezig met individuele coachingloopbaanbegeleiding en burn out behandelingen. Mijn eigen weg kunnen gaan én samenwerken met collega’s levert voor mij een perfecte balans op. Privé geniet ik van mijn man en twee volwassen dochters, van Oerol, het Amercafé met intieme optredens, lezen, natuur, film en reizen.

 

Beroepsorganisaties

Ik vind het belangrijk om continu te blijven werken aan mijn eigen professionele ontwikkeling. Vanzelfsprekend houd ik me aan de beroepscodes van de drie beroepsorganisaties waarbij ik ben geregistreerd:

  • LVSC: Landelijke Vereniging voor Supervisoren en andere vormen van begeleiding
  • NOLOC: Nederlandse Orde van Loopbaanadviseurs, Outplacement en Carrière coaches (tot 2023)
  • CRS: Partner bij het Chronisch Stress Reversal Centrum

 

Opleidingen

2019 – 2020 Tweejarige therapeutische specialisatie opleiding Voice Dialogue en Transformatie Psychologie door Robert Stamboliev

2018 Opgeleid bij het CSR centrum als stress en burn-out coach

2018 Vijfdaagse Voice Dialogue Opleiding door Judith Budde en Karin Brugman

2013 – 2014 Leergang Systemisch coachen bij het Bert Hellinger Instituut Nederland.

2010 – 2011 Proteus leergang, een jaartraining voor loopbaanbegeleiders en coaches bij trainingscentrum de Voorde.

2004 – 2011 6-jarige bewustzijnstraining bij de school voor Zijnsoriëntatie te Utrecht opgericht door Hans Knibbe.

2003 – 2004 Het Fundament bij Venwoude Levensschool, emotioneel lichaamswerk

1996 – 2000 Voortgezette opleiding Supervisie aan de Hanzehogeschool te Groningen.

1994 – 1995 Arbeid en Persoonlijkheid bij Multi-Di-Mens. Eénjarige Gestaltcursus gericht op het persoonlijk begeleiden in de arbeidscon­text.

1982 -1989 Psychologie, afstudeerrichting ontwikkelingspsychologie. Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Opdrachtgevers

Ik heb ervaring met een brede klantenkring waaronder zorg, justitie, politie, onderwijs, gemeente, industrie, gezondheidszorg, woningbouwverenigingen en het bedrijfsleven.

Een greep uit de organisaties: Noorderpoort, Alfacollege, Hanzehogeschool, RUG, UMCG, Elker/Poortje, Mee Drenthe, CMO Stamm, provincies en gemeenten, Groninger Museum, Rabobank Noord Nederland, Akzo, Aldel, Tinten Welzijnsgroep, van Boeijen, Wilhelminaziekenhuis etc.

Naast zakelijke opdrachtgevers heb ik ook particuliere klanten.

 

Samenwerkingspartners

Ik heb een breed netwerk aan collega’s en werk zo nodig graag samen of verwijs je door als je vraag beter aansluit bij één van mijn collega’s.