Personal coaching Groningen

 

We hebben allemaal weleens coaching nodig. Een personal coach kan dan de oplossing zijn. Herken jij je in onderstaande situaties?

Soms lijkt het alsof je in je werk steeds tegen dezelfde dingen aanloopt. Je duikt weg op het moment dat je je eigenlijk wilt profileren. Of juist andersom: je geeft meteen je mening en achteraf denk je: waarom moet ik mezelf zo laten gelden?
Ben je wel eens boos om de kleinste dingen? Of weet je soms even niet hoe je met een werksituatie aan moet? Goed kunnen samenwerken met anderen is essentieel. In een coachingstraject leer je om vanuit inzicht en acceptatie je functioneren te verbeteren. Het bevordert de reflectie op je eigen functioneren met de bedoeling om steeds meer je eigen leermeester te worden.

 

Werkwijze

Een coachingstraject bestaat uit 5 tot 10 gesprekken van anderhalf uur. Je krijgt opdrachten, maakt een reflectieverslag en wordt nadrukkelijk uitgenodigd te experimenteren met nieuw gedrag.

In een intakegesprek bespreken we je situatie en de doelen van de coaching. Eventueel vindt er een driegesprek plaats met je leidinggevende, zodat ook die verwachtingen worden meegenomen. Tevens maken we duidelijke afspraken over de rapportage. Belangrijk is dat er vanuit veiligheid en vertrouwen wordt gewerkt.

Vervolgens gaan we aan de slag met concrete werksituaties. We bespreken je inbreng en staan stil bij wat voor jou de belangrijkste vraag is. Vervolgens werk ik met je aan het beantwoorden van deze vraag en het aanleren van nieuw gedrag. Dit kan door middel van gesprekken, maar ik werk als personal coach ook met opstellingen, visualisaties en oefeningen. Niet alleen praten, maar ook ervaren en doen.

Aan het eind van het traject maak je een eindverslag en kijken we samen hoe je je leerproces kunt continueren in de werksituatie. Eventueel vindt er een eindgesprek plaats met je leidinggevende.

 

Mijn aanpak

Wezenlijk bij mijn aanpak is dat ik geloof dat belemmeringen in je functioneren hun oorsprong vinden in “oude” negatieve ervaringen die zich hebben vastgezet in patronen. Samen met jou ontwar ik die patronen. Je leert dat afweermechanismen die je als kind hebt ontwikkeld, nu niet meer nodig zijn. Belangrijk daarbij is zelfacceptatie: met compassie en mildheid naar jezelf kunnen kijken. Dé uitdaging is dus om op een volwassen manier om te gaan met oud zeer en daardoor beter te communiceren en samen te werken met anderen. Je maakt betere keuzes die echt bij je passen en hebt het lef om jezelf te laten zien. Je staat stevig in de wereld.